Dagvattenproblemet

Problem med vatten på många tomter har rapporterats, och Ralph genomförde i våras en enkät för att ringa in problemet. Ralph har sedan lagt ner mycken tid på att kartlägga problematiken och få respons från kommunen.

Men nu så är gatuenheten igång vad beträffar dräneringsproblemen.
Pga. mycket hård arbetsbelastning kan de dock inte ta allt på en gång. De börjar därför med de mest uppenbara felen.

Det är nu konstaterat att problemen inom vårt område med dålig dränering bl.a. uppstått genom att ODEN lagt igen diken och ersatt med täckdiken som ej fungerar tillfylles och asfalterat, att husägare som förr tog vatten från egna brunnar slutat i och med stadsvattnet och att tomtägare fällt en mängd med träd. (en fullvuxen björk dricker 400 liter vatten per dag!)

Kommunen har också konstaterat, med kamera, att det inte finns något riktigt utlopp från dagvattenbrunnarna på Stenåsvägen utan det vattnet leds ned i en stenkista, vilket vi alla vet att det är ej tillfylles vid ideliga störtskurar. Det kommer att fixas då det ges möjlighet för dem.

De har också sett att ”skogsvattnet” som ställt till det för många på stenås/flugmötesvägen måste åtgärdas. Vad som blir åtgärdat först och när är ej klart, men ett av jobben är redan beordrat.

Vad gäller Flugsnappar/Björktrastvägen kommer de att sända någon som kollar med kamera först innan de kan säga vad som kan göras.

Jättekul att de lyssnat så på oss.

En stor eloge till Ralph för hans idoga arbete.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.